Välkommen till

ÅBROGÅRDENS KENNEL

 

Senaste nytt

Jakt den gångna helgen

2015-01-21

Under 3 dagar, lördag, söndag och måndag var jag och Livia tillsammans med några kompisar i Småland och jagade.

Livia fick gå en såt per dag och hade drev i samtliga såtar:

-Lördag, upptag på hjort efter 15 minuters sök. Ett drev som buktade stort och efter 30 minuter kastade strax intill mig. De fick helt enkelt vind av mig och kastade och gick på långskjuts. Efter ca 1 km rakt ut ur marken lade Liivia av att driva och vände tillbaks till mig.

- Söndag, upptag på några hjortar efter 45-50 minuters sökande. Under dessa sökrundor undvek hon att ta upp både älg och gris. Upptaget kom i en granplantering och buktade därefter ömsom trångt och ganska vida bukter. Efter nästan 2 1/2 timmas drev var hon ganska trött och lade av i närheten av en av passkyttarna. Hon kopplades och vi avbröt jakten.

- Måndag, upptag efter 10 minuters sök. Ett par trånga bukter och därefter en stor vid bukt. Efter en timmas drev kom en liten bock studsande mellan granarna framför mig. Ett skott på 40 meter och bocken bet i gräset. Livia var nu 3 minuter efter.

En fin jakthelg med fina hundjobb och trevliga jaktkamrater.

Åbrogårdens Lisbeth (Stella) var också med på jaktresan tillsammans med husse. Hon fick också gå 3 såtar som resulterade i 2 drev på hjort och rådjur. Fina erfarenheter för framtiden för en ut och pigg tik.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)